menu
Word Lid
Landbouwer Koen Demonie (Staden) versterkt Vlaams Belang!

Vlaams Belang plaatst landbouwer Koen Demonie uit Staden op de 15de plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement voor de komende verkiezingen. Na de felle boerenprotesten n.a.v. de anti-landbouwpolitiek van huidige Vlaamse N-VA-CD&V-Open Vld-meerderheid wil Koen zo een sterk signaal geven. Hij vertolkt zo de stem van een groot ongenoegen dat leeft binnen de landbouwsector, zeker in West-Vlaanderen.

De overdreven regelgeving, de stikstofproblematiek en de onzekere toekomst voor onze boeren nopen tot een ander beleid met respect voor onze boeren. Ook de Europese klimaat- en milieuwaanzin drijven onze boeren in het nauw.


Het Vlaams Belang staat voor een andere aanpak. Reeds jaren staat het Vlaams Belang op de bres voor de landbouw. Daarom voerde het Vlaams Belang het afgelopen jaar een grote campagne "Red Onze Boeren", om ook bij de bevolking de noden en problemen waarmee onze landbouwers kampen kenbaar te maken.

Koen Demonie runt een midddelgroot gemengd landbouwbedrijf en komt dus zowel met bv. de zeer strenge en onduidelijke mestreglementering in contact maar ook met het verbod en/of streng gereglementeerd gebruik van onkruidverdelgers zorgen voor extra werklast en grote kosten.

“Bij het Vlaams Belang voel ik de betrokkenheid en de wil om voor onze landbouwers het verschil te maken. Vlaams Belang staat voor onze sector, daarom steun ik hen met mijn kandidatuur”, aldus Koen Demonie.

Lijsttrekker Immanuel De Reuse is zeer tevreden. “Voor ons is de kandidatuur van Koen Demonie meer dan enkel een symboolkandidatuur, het is ook een teken dat Vlaams Belang echt iets kan betekenen voor de landbouwsector. Het is duidelijk dat de landbouw op zich kiest voor een ander en beter beleid en steeds meer landbouwers vinden dit bij onze partij”.

Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin die in de Commissie Landbouw zetelt verwelkomt Koen Demonie. “Koen Demonie is iemand uit de praktijk, iemand die ons -meer dan de ambtenaren uit Brussel – vertelt uit eigen ervaringen wat de gevolgen zijn van het desastreus landbouwbeleid”.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF