menu
Word Lid
Vlaams Belang Staden eist ontslag burgemeester

Vlaams Belang Staden neemt met stijgende verbazing kennis van de inhoud van het auditrapport rond burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD).

Deze week nog op de gemeenteraad weigerde de burgemeester op de vraag in te gaan om bevoegdheden tijdelijk neer te leggen of tijdelijk een stap opzij te zetten als burgemeester. Hij ‘schreeuwde’ naar eigen zeggen ‘zijn onschuld uit’. De details van het uitgelekte auditrapport zijn nochtans duidelijk. Handelen in een schijn van partijdigheid, zich plaatsen in een staat van belangenvermenging, de deontologische code en het decreet Lokaal Bestuur niet respecteren…. En nog beseft de burgemeester niet dat hij diverse rode lijnen heeft overschreden.

Vlaams Belang Staden vraagt daarom dat burgemeester Vanderjeugd, in het belang van onze mooie gemeente, de eer aan zichzelf houdt en aftreedt of op zijn minst tijdelijk zijn bevoegdheden doorgeeft. Op die manier heeft hij alle handen vrij om zijn onschuld, zoals hij zelf zegt, te bewijzen en kan de bestuurlijke rust in Staden terugkeren. Sinds zijn aantreden als burgemeester heeft Staden al veel de nationale pers gehaald, meestal niet in positieve zin. Onze bewoners verdienen dit niet, ze hebben recht op een goed bestuur.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF